Odense: Byen med det voksende erhvervsliv

Odense er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige sektorer. Byen er mest kendt for sin stærke position inden for sundheds- og medicinalindustrien, som udgør en stor del af byens erhvervsliv.
5. april 2024 | Skrevet af: Leonora Jensen
Odense: Byen med det voksende erhvervsliv

Odense er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige sektorer. Byen er mest kendt for sin stærke position inden for sundheds- og medicinalindustrien, som udgør en stor del af byens erhvervsliv. Odense er også hjemsted for en række større virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, IT-branchen og transportbranchen.

Odense som erhvervsby

Odense er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige sektorer. Byen er mest kendt for sin stærke position inden for sundheds- og medicinalindustrien, som udgør en stor del af byens erhvervsliv. Odense er også hjemsted for en række større virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, IT-branchen og transportbranchen.

Her er nogle af hovedtrækkene ved Odense som erhvervsby:

  • En stor og stærk sundheds- og medicinalindustri: Odense er hjemsted for en række store sundheds- og medicinalvirksomheder, herunder Oticon og Coloplast. Disse virksomheder er med til at skabe vækst og arbejdspladser i byen.
  • En lang række andre brancher: Odense er også hjemsted for en række større virksomheder inden for andre brancher, herunder fødevareindustrien, IT-branchen og transportbranchen. Disse virksomheder er med til at gøre Odense til en attraktiv erhvervsby for virksomheder fra hele verden.
  • En central placering i Danmark: Odense ligger centralt i Danmark og har gode forbindelser til resten af ​​landet og Europa. Det gør byen til et attraktivt sted for virksomheder, der ønsker at være aktive på det danske og europæiske marked.

Odense har gennem de seneste år oplevet en markant vækst inden for erhvervslivet. Byen har tiltrukket en række nye virksomheder og eksisterende virksomheder har udvidet deres aktiviteter. Dette har ført til en stigning i job og indkomst i byen.

Odense fortsætter med at vokse og byen har potentiale til at blive en endnu vigtigere erhvervsby i Danmark.

Transport Omstandigheden in Odense

Odense har gode transportforhold for virksomheder. Byen har et veludbygget vejnet, der forbinder den med resten af ​​Danmark og Europa. Odense Havn er et vigtigt transportknudepunkt for gods og passagerer. Byen har desuden et velfungerende offentligt transportsystem, bestående af bus, letbane og tog.

Vejtransport

Odense er forbundet med resten af ​​Danmark via E20, som løber gennem byen. E20 forbinder Odense med København i syd og Aarhus i nord. Odense er også forbundet med Tyskland via E45, som går gennem byen. E45 forbinder Odense med Hamborg i nord og København i syd.

Jernbane

Odense togstation er en vigtig togstation, der forbinder byen med resten af ​​Danmark og Europa. Fra Odense togstation kan du rejse til København, Aarhus, Roskilde, Aalborg, Hamborg, Berlin og andre byer i Europa.

Letbane

Odense Letbane er en letbane, der forbinder Odense centrum med de sydlige og nordlige forstæder. Letbanen er en hurtig og miljøvenlig måde at færdes på i Odense.

Offentlig transport

Odense Kommune har et velfungerende kollektivt trafiksystem bestående af bus, letbane og tog. Busnettet dækker hele byen og forstæderne. Letbanen forbinder Odense bymidte med de sydlige og nordlige forstæder. Toget forbinder Odense med København, Aarhus og andre byer i Danmark.

Fordele ved transportforhold i Odense

De gode transportforhold i Odense er en fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen. Transportforholdene gør det nemt og hurtigt at transportere varer og arbejdere til og fra byen. De gode transportforhold gør også Odense til en attraktiv by for kunder og samarbejdspartnere.

Udfordringer i transportforholdene i Odense

Der er nogle udfordringer med transportforholdene i Odense. Vejnettet i byen er nogle steder overbelastet, hvilket kan føre til trafikpropper. Letbanen er også under udvikling, hvilket kan medføre forsinkelser.

Odense har gode transportforhold for virksomheder. Vej-, jernbane-, letbane- og offentlige transportsystemer er alle veludviklede. De gode transportforhold er en fordel for virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen.

Vigtige tal om Odense (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Odense og Odenses erhvervsliv:

  • Befolkning: Odense har cirka 250.000 indbyggere.
  • Kommerciel: Odense er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af virksomheder inden for forskellige sektorer.
  • Sundheds- og medicinalindustrien: Sundheds- og medicinalindustrien er en af ​​Odenses største industrier og udgør cirka 25 % af byens erhvervsliv.
  • Fødevareindustri: Fødevareindustrien er en anden stor industri i Odense, der udgør omkring 15 % af byens erhvervsliv.
  • IT-industri: IT-branchen er en branche i vækst i Odense og udgør cirka 10 % af byens erhvervsliv.
  • Transportbranchen: Transportsektoren er en vigtig industri i Odense og udgør cirka 5 % af byens erhvervsliv.
  • Banen: Odense har cirka 100.000 arbejdspladser.
  • Indkomst: Den gennemsnitlige årsindkomst i Odense er cirka 450.000 kroner.
  • Vækst: Odenses erhvervsliv har oplevet en markant vækst de seneste år.

Odense er en velstående by med et stærkt erhvervsliv. Byen har en bred vifte af virksomheder inden for forskellige industrier og er hjemsted for en række større virksomheder. Odense har også gode transportforhold og høj levestandard.

Odenses største virksomheder

Thornico er et dansk investeringsselskab, der investerer i forskellige sektorer, herunder sundhedspleje, teknologi og forbrugsgoder. Selskabets portefølje omfatter virksomheder som Demant og Chr. Hansen.

Orifarm er en dansk medicinalvirksomhed, der udvikler, producerer og markedsfører generiske lægemidler. Virksomheden er en af ​​de største leverandører af generiske lægemidler i Danmark og har en stigende tilstedeværelse på andre markeder, herunder Sverige, Norge og Finland.

Harald Nyborg er en dansk discount forhandler, der sælger en bred vifte af produkter, herunder værktøj, isenkram, husholdningsartikler og elektronik. Virksomheden har mere end 300 butikker i Danmark og er også til stede i Sverige og Norge.

TV 2 er en dansk kommerciel tv-station. Det er Danmarks næststørste tv-station og er kendt for sine nyheder og underholdningsprogrammer.

Alumeco Holding er en dansk aluminium ekstrudering virksomhed. Virksomheden producerer en bred vifte af aluminium produkter, herunder profiler, rør og stænger. Alumeco Holdings produkter bruges i forskellige brancher, herunder byggeri, bil og transport.

Odenses kvarterer

Odense er opdelt i følgende bydele:

Odense C er byens hjerte og rummer alt fra museer og teatre til butikker og restauranter. I centrum finder du Odense Domkirke, huset til H.C. Andersen, Odense Zoo og Odense Teater. Byens centrum er også et populært sted for shopping, med en bred vifte af butikker fra internationale modehuse til små, lokale butikker.

Odense V er en bydel i den vestlige del af Odense, kendt for sit pulserende natteliv og sine mange kulturinstitutioner. I området finder du Brandts Museum for Kunst, Musik og Design, Odense Koncerthus og Odense Teater. Odense V er også hjemsted for Odense Universitet, som er en vigtig del af byens kulturliv.

Odense NV er en bydel i det nordvestlige Odense, kendt for sit industrielle præg. I området finder du Odense Havn, Odense Gasværk og Odense Energipark.

Odense SØ er en bydel i den sydøstlige del af Odense, kendt for sit grønne miljø og sine mange rekreative muligheder. I området finder du blandt andet Munkedammen, Bramstrupparken og Skovsøen. Odense SØ er også hjemsted for Odense Zoo, en populær turistattraktion.

Odense M er et kvarter i centrum af Odense, præget af sin blanding af bolig-, erhvervs- og kulturinstitutioner. Nærliggende attraktioner omfatter Odense Togstation, Odense Å og Odense Rådhus. Odense M er også hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet og Odense Katedralskole.

Odense NØ er et kvarter i den nordøstlige del af Odense, præget af sine rolige og familievenlige omgivelser. I området finder du Odense Å, Fruens Bøge og Munkebo. Odense NE er også hjemsted for flere skoler og daginstitutioner.

Odense SV er et kvarter i den sydvestlige del af Odense, præget af sin blanding af bolig-, erhvervs- og kulturinstitutioner. I området finder du Odense Å, Odense Havn og Odense Zoo. Odense SV er også hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, herunder Syddansk Universitet og Odense Katedralskole.

Odense S er en bydel i det sydlige Odense, præget af sit grønne miljø og sine mange rekreative muligheder. I området finder du blandt andet Munkedammen, Bramstrupparken og Skovsøen. Odense S er også hjemsted for Odense Zoo, en populær turistattraktion.

Odense N er en bydel i det nordlige Odense, præget af sit grønne miljø og sine mange rekreative muligheder. I området finder du Stenløse Å, Odense Å og Munkebo. Odense N er også hjemsted for flere skoler og daginstitutioner.

Det er blot nogle af de kendetegn, der er typiske for de forskellige bydele i Odense. Der er selvfølgelig også mange variationer indenfor hvert kvarter, og det er altid en god idé selv at gå på opdagelse i et kvarter for at få et mere nuanceret indtryk.

Erhvervsparker og arbejdspladser i Odense

Odense er en stor erhvervs metropol i Danmark, og byen har en lang historie som et vigtigt kommercielt og industrielt centrum. Hovederhvervene i Odense er:

  • Odense Havn: Odense Havn er et af Danmarks største havneområder og huser en række forskellige industrivirksomheder.
  • Odense SV: Odense SV er et område i den sydvestlige del af Odense, der udvikles til et nyt erhvervscenter. Området er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder Semcon og Systematic.
  • Odense N: Odense N er et område i den nordlige del af Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for medicinalindustrien, herunder Novo Nordisk og Lundbeck.

Udover disse tre store erhvervsområder er der også en række mindre erhvervsområder i Odense, bl.a.

  • Odense C: Odense C er byens centrum og rummer en række kontorer, butikker og restauranter.
  • Odense M: Odense M er en central del af byen, hvor en række virksomheder inden for forskellige brancher er placeret.
  • Odense NØ: Odense NØ er et område i det nordøstlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for teknologi- og sundhedsområdet.

Odense er en attraktiv by for virksomheder, fordi den har en stærk infrastruktur, kvalificeret personale og en bekvem beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Kontorpladser i Odense

Hovedkontorområderne i Odense

Odense har en række vigtige kontorområder, hvor en række virksomheder fra forskellige brancher er placeret. Hovedkontorområderne i Odense er:

  • Odense C: Odense C er byens centrum og rummer en række kontorer, butikker og restauranter. Området er hjemsted for en række nationale og internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk, Danfoss og Arla Foods.
  • Odense SV: Odense SV er et område i den sydvestlige del af Odense, der udvikles til et nyt erhvervscenter. Området er hjemsted for en række teknologivirksomheder, herunder Semcon og Systematic.
  • Odense N: Odense N er et område i den nordlige del af Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for medicinalindustrien, herunder Novo Nordisk og Lundbeck.

Udover disse tre hovedkontorområder er der også en række mindre kontorområder i Odense, bl.a.

  • Odense M: Odense M er en central del af byen, hvor en række virksomheder inden for forskellige brancher er placeret.
  • Odense NØ: Odense NØ er et område i det nordøstlige Odense, der er hjemsted for en række virksomheder inden for teknologi- og sundhedsområdet.

Odense er en attraktiv by for kontorlokaler, fordi den har en stærk infrastruktur, en dygtig arbejdsstyrke og en bekvem beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Find kontor til leje i Odense

Indkøbsområder i Odense

Odense har en række vigtige indkøbsområder, hvor en række butikker fra forskellige brancher ligger. De vigtigste shoppingområder i Odense er:

  • Odense C: Byens centrum, hjemsted for en række internationale modehuse, stormagasiner og specialbutikker.
  • Odense V: Et livligt område med en blanding af butikker, restauranter og kulturinstitutioner.
  • Odense SV: Et område under udvikling med en blanding af butikker, kontorer og boliger.
  • Odense N: Et område med en række supermarkeder og specialbutikker.

Udover disse fire hoved indkøbsområder er der også en række mindre indkøbsområder i Odense, bl.a.

  • Odense M: Et centralt område med en blanding af butikker, kontorer og boliger.
  • Odense NØ: Et område med en række specialbutikker og dagligvarebutikker.

Odense er en attraktiv by for shopping, fordi den har en stærk infrastruktur, kvalificeret personale og en bekvem beliggenhed. Byen er også et vigtigt knudepunkt for transport og logistik.

Find butik til leje i Odense

Butikker i Odense

Butikker i Odense

  • Magasin Odense - stormagasin med et bredt udvalg af varer.
  • Odense rapport - dametøjsbutik med tøj fra danske og internationale designere.
  • Tøjbutikker

O   H&M - tøj til alle aldre og budgetter.

O   Zara- tøj til alle aldre og budgetter.

O   Vero Moda - tøj til alle aldre og budgetter.

O   Ganni - luksusmode til kvinder.

O   Valgte- tøj til mænd og kvinder.

  • Boligindretningsbutikker

O   Ilva- møbler, boligtilbehør og interiør.

O   Jysk - møbler, boligtilbehør og interiør.

O   Ikea- møbler, boligtilbehør og interiør.

O   BoConcept- møbler, boligtilbehør og interiør.

  • Elektronikbutikker

O   Elgiganten - elektronik til hjemmet og kontoret.

O   POWER - elektronik til hjemmet og kontoret.

O   Bilka - elektronik til hjemmet og kontoret.

  • Mad og drikke butikker

O   Salling Supermarket - Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.

O   Føtex - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.

O   Rema 1000 - supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.

O   Lidl- Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.

  • Levende gaver

O   Odense Tivoli - Tivoli med attraktioner og underholdning.

O   Fyndorp - Frilandsmuseum med historiske bygninger og aktiviteter.

O   Odense Zoo - zoologisk have med mere end 1.500 dyr fra hele verden.

Lager- og logistikområder i Odense

De vigtigste logistikområder i Odense er:

  • Odense Havn: Odense Havn er en af ​​de største havne i Danmark og et vigtigt knudepunkt for godstransport i Østdanmark. Havnen har en årlig omsætning på over 10 milliarder kroner og beskæftiger mere end 2.000 arbejdere.
  • Odense Logistik Park: Odense Logistics Park er en 100 hektar stor erhvervspark dedikeret til logistikvirksomheder. Logistikparken ligger tæt på Odense havn og motorvej E20, som giver gode forbindelser til resten af ​​Danmark og Europa.
  • Odense Letbane: Odense Letbane er en letbane, der forbinder Odense midtby med byens udkant. Letbanen er en vigtig del af den kollektive trafik i Odense og kan også bruges til godstransport.

Disse tre områder gør Odense til en attraktiv destination for logistikvirksomheder. Odense er godt forbundet med resten af ​​Danmark og Europa, og byen har en stærk tradition inden for logistik.

Find lager til leje i Odense

Ofte stillede spørgsmål