Aarhus: en attraktiv by for virksomheder og iværksættere

Aarhus er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af industrier og virksomheder. Byen er præget af en dynamisk, innovativ og konstant udviklende erhvervskultur.
5. april 2024 | Skrevet af: Ludvig Kofoed
Aarhus: en attraktiv by for virksomheder og iværksættere

Aarhus er en af ​​Danmarks største erhvervsbyer med en bred vifte af industrier og virksomheder. Byen er præget af en dynamisk, innovativ og konstant udviklende erhvervskultur.

Aarhus som erhvervsby

Aarhus er hjemsted for en række store internationale virksomheder, herunder Novo Nordisk, Lego, Grundfos og Aarhus Universitet. Byen er også et vigtigt knudepunkt for den danske it- og teknologibranche.

Aarhus har stort fokus på forskning og udvikling, og byen er hjemsted for en række forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.

Aarhus er også et populært turistmål, og byen har et aktivt kulturliv med et stort udvalg af museer, teatre og koncertsale.

Her er nogle af hovedtrækkene ved Aarhus som erhvervsby:

  • En bred vifte af brancher og virksomheder: Aarhus er hjemsted for en række forskellige industrier og virksomheder, herunder sundhedsvæsen, bioteknologi, IT, teknologi, logistik og handel.
  • En dynamisk og innovativ virksomhedskultur: Aarhus er kendt for sin dynamiske og innovative virksomhedskultur. Byen er hjemsted for en række startups og vækstvirksomheder, og byen har stort fokus på forskning og udvikling.
  • Et vigtigt knudepunkt for den danske IT- og teknologibranche: Aarhus er et vigtigt omdrejningspunkt for den danske IT- og teknologibranche. Byen er hjemsted for en række it-virksomheder, herunder Netcompany, Systematic og Sitecore.
  • Et stærkt fokus på forskning og udvikling: Aarhus har stort fokus på forskning og udvikling. Byen er hjemsted for en række forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.
  • Et populært turistmål: Aarhus er også et populært turistmål. Byen har et aktivt kulturliv med et bredt udvalg af museer, teatre og koncertsale.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby med en bred vifte af muligheder for virksomheder og iværksættere. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, og byen har stort fokus på forskning og udvikling.

Transportomstandigheden in Aarhus

Aarhus har et godt udvalg af transportmuligheder for virksomheder. Byen har et veludbygget vejnet, der forbinder Aarhus med resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa. Aarhus har også et godt udvalg af offentlig transport, herunder busser, letbane og tog.

Vejnet

Aarhus har et veludbygget vejnet, der forbinder byen med resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa. Byen ligger tæt på E45, en af ​​Danmarks hovedmotorveje. Aarhus har også adgang til E20, som forbinder Aarhus med København og resten af ​​Europa.

Offentlig transport

Aarhus har et godt udvalg af offentlig transport, herunder busser, letbane og tog. Byens busser dækker hele byen, og der er også en letbane, der forbinder Aarhus midtby med de nordlige og sydlige bydele. Aarhus har også togforbindelser til København, Odense, Aalborg og andre byer i Danmark.

Fly

Aarhus har en international lufthavn, Aarhus Lufthavn, der ligger cirka 10 kilometer fra Aarhus centrum. Lufthavnen har direkte fly til en række europæiske byer, herunder København, London, Stockholm og Oslo.

Transportforholdene i Aarhus er gunstige for virksomhederne

Aarhus har gode transportforhold, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere. Byen har et veludbygget vejnet, der forbinder Aarhus med resten af ​​Danmark og resten af ​​Europa. Aarhus har også et godt udvalg af offentlig transport, der gør det nemt for medarbejderne at komme på arbejde.

Her er nogle af de fordele, virksomheder kan opnå ved at placere sig i Aarhus:

  • Gode ​​transportforhold: Aarhus har gode transportforhold, der gør det nemt for virksomheder at transportere varer og medarbejdere.
  • En central beliggenhed: Aarhus ligger centralt i Danmark, hvilket giver virksomheder adgang til et stort marked.
  • En dynamisk virksomhedskultur: Aarhus er en dynamisk virksomhedskultur, der er i konstant udvikling.
  • Et stærkt fokus på forskning og udvikling: Aarhus har stort fokus på forskning og udvikling.

Nøgletal om Aarhus (2023)

Her er nogle af nøgletallene, der beskriver Aarhus og Aarhus' erhvervsliv:

  • Befolkning: Aarhus har cirka 350.000 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks næststørste by.
  • Firma størrelse: Aarhus' erhvervsliv er repræsenteret af mere end 100.000 virksomheder, hvoraf de fleste er små og mellemstore virksomheder (SMV'er).
  • Virksomhedsstruktur: Aarhus' erhvervsliv består bredt af en række forskellige sektorer, herunder sundhedsvæsen, bioteknologi, IT, teknologi, logistik og handel.
  • Forretningsvækst: Aarhus' erhvervsliv vokser og byen er hjemsted for en række startups og vækstvirksomheder.
  • Forretningsvenlighed: Aarhus er rangeret som en af ​​de mest erhvervsvenlige byer i Danmark.

Her er nogle konkrete tal for Aarhus' erhvervsliv:

  • Indtægter: Aarhus' erhvervsliv omsatte i 2022 for 120 milliarder kroner.
  • Banen: Aarhus' erhvervsliv har skabt 10.000 nye arbejdspladser i 2022.
  • Forskning og udvikling: Aarhus er hjemsted for mere end 100 forskningsinstitutioner, herunder Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Teknologisk Institut.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby med en bred vifte af muligheder for virksomheder og iværksættere. Byen er hjemsted for en række store internationale virksomheder, og byen har stort fokus på forskning og udvikling.

Aarhus' største virksomheder

Vestas er en dansk producent af vindmøller og verdens største leverandør af vindmøller. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har mere end 25.000 ansatte på verdensplan. Vestas producerer vindmøller til både onshore og offshore vindmølleparker, og deres produkter bruges i mere end 80 lande rundt om i verden.

Salling Group er en dansk detailkoncern, der ejer og driver en række forskellige detailkæder, herunder Salling Super, Føtex, Bilka, Netto og Wupti. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har mere end 33.000 ansatte på verdensplan. Salling Group er en af ​​de største forhandlere i Danmark og deres butikker besøges af mere end 10 millioner kunder hver uge.

Schouw & Co. er en dansk industrikoncern, der investerer og opererer i en række forskellige virksomheder inden for fødevare-, emballage- og energisektoren. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har mere end 2.000 ansatte på verdensplan. Schouw & Co-porteføljen. omfatter nogle af Danmarks mest kendte mærker som Skjern Bacon, HKScan Denmark og Danfoss Power Electronics.

Danske Commodities er en dansk landbrugshandelsvirksomhed med speciale i handel med korn, oliefrø og andre landbrugsvarer. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har mere end 500 ansatte på verdensplan. Danske Commodities er en af ​​de største landbrugshandelsvirksomheder i Danmark og deres produkter forhandles i mere end 50 lande verden over.

Arla er et dansk-svensk multinationalt mejerikooperativ, der er den største producent af mejeriprodukter i Norden. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har mere end 19.000 ansatte på verdensplan. Arla producerer en bred vifte af mejeriprodukter, herunder mælk, ost, smør og yoghurt. Arla produkter sælges i mere end 100 lande rundt om i verden.

Dette er blot nogle få af de mange succesrige virksomheder med hovedkontor i Aarhus, Danmark. Byen er et levende og innovativt forretningscenter og er hjemsted for en bred vifte af virksomheder i forskellige sektorer.

Århus kvarterer

Aarhus er opdelt i 7 bydele med hver deres unikke karakter og historie.

Aarhus C er Aarhus centrum og hjerte. Distriktet er hjemsted for en række museer, teatre, koncertsale og butikker. Aarhus C er også et populært sted at bo og studere.

Højbjerg er en forstad til Aarhus med et stort udvalg af butikker, restauranter og cafeer. Højbjerg er også hjemsted for Aarhus Universitetshospital.

Risskov er en forstad til Aarhus med smuk natur og et bredt udvalg af fritidsaktiviteter. Risskov er et populært sted at bo, cykle og gå.

Åbyhøj er en forstad til Aarhus med et aktivt kulturliv og en række butikker, restauranter og cafeer. Åbyhøj er også hjemsted for Aarhus Voksen- og Folkeuniversitet.

Viby J er en forstad til Aarhus med et stort udvalg af butikker, restauranter og cafeer. Viby J er også hjemsted for Arla Foods.

Brabrand er en forstad til Aarhus med smuk natur og et bredt udvalg af fritidsaktiviteter. Brabrand er også hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Højskole.

Tilst er en forstad til Aarhus med smuk natur og en bred vifte af fritidsaktiviteter. Tilst er også hjemsted for Aarhus Gymnasium og Musikhøjskolen i Aarhus.

Det er blot nogle af de mange kendetegn, der kendetegner Aarhus' kvarterer. Hvert kvarter har sin egen unikke charme og historie, hvilket gør Aarhus til en mangfoldig og spændende by at bo i.

Erhvervsparker og arbejdspladser i Aarhus

Aarhus har en række centrale forretningsområder, der er hjemsted for en række forskellige virksomheder inden for en række forskellige brancher. Her er nogle af de vigtigste forretningsområder i Aarhus:

  • Aarhus C: Aarhus centrum huser en række større virksomheder, heriblandt Vestas, Salling Group og Schouw & Co.
  • Skejby: Skejby er hjemsted for Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og en række andre sundheds- og forskningsvirksomheder.
  • Viby J: Viby J er hjemsted for Arla Foods, en af ​​verdens største mejeriproducenter.
  • Brabrand: Brabrand er hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Skole, som uddanner ingeniører og andre tekniske fagfolk.
  • Tilst: Tilst er hjemsted for Aarhus Gymnasium og Aarhus Musikkonservatorium, begge vigtige uddannelsesinstitutioner for Aarhus' erhvervsliv.

Her er nogle af hovederhvervene repræsenteret i Aarhus' forretningsområder:

  • Sundhedsvæsen: Aarhus er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Danmark, og byen er hjemsted for en række hospitaler, klinikker og forskningsinstitutioner.
  • bioteknologi: Aarhus er et vigtigt center for bioteknologi i Danmark og byen er hjemsted for en række bioteknologiske virksomheder og forskningsinstitutioner.
  • IT og teknologi: Aarhus er et stort center for it og teknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række it- og teknologivirksomheder.
  • Logistik: Aarhus er et stort logistikcenter i Danmark, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
  • Handle: Aarhus er et stort kommercielt centrum i Danmark, og byen er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby i konstant udvikling. Byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige industrier, og byen er et vigtigt center for forskning og udvikling.

Kontorpladser i Aarhus

Aarhus har en række centrale kontorområder, der er hjemsted for en række forskellige virksomheder inden for en række forskellige brancher. Her er nogle af de vigtigste kontorlokaler i Aarhus:

  • Aarhus C: En række større virksomheder er beliggende i centrum af Aarhus, heriblandt Vestas, Salling Group og Schouw & Co. Aarhus C er også hjemsted for en række kontorer til små og mellemstore virksomheder.
  • Skejby: Skejby er hjemsted for Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og en række andre sundheds- og forskningsvirksomheder. Skejby er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der leverer sundhedsydelser.
  • Viby J: Viby J er hjemsted for Arla Foods, en af ​​verdens største mejeriproducenter. Viby J er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der leverer service til fødevareindustrien.
  • Brabrand: Brabrand er hjemsted for Aarhus Universitets Tekniske Skole, som uddanner ingeniører og andre tekniske fagfolk. Brabrand er også hjemsted for en række kontorer for virksomheder, der er aktive inden for teknologi og innovation.

Her er nogle af de vigtigste brancher repræsenteret i Aarhus' kontorområder:

  • Sundhedsvæsen: Aarhus er et vigtigt center for sundhedsvæsenet i Danmark, og byen er hjemsted for en række hospitaler, klinikker og forskningsinstitutioner.
  • bioteknologi: Aarhus er et vigtigt center for bioteknologi i Danmark og byen er hjemsted for en række bioteknologiske virksomheder og forskningsinstitutioner.
  • IT og teknologi: Aarhus er et stort center for it og teknologi i Danmark, og byen er hjemsted for en række it- og teknologivirksomheder.
  • Logistik: Aarhus er et stort logistikcenter i Danmark, og byen er hjemsted for en række logistikvirksomheder.
  • Handle: Aarhus er et stort kommercielt centrum i Danmark, og byen er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Aarhus er en dynamisk og innovativ erhvervsby i konstant udvikling. Byen er hjemsted for en række virksomheder inden for forskellige industrier, og byen er et vigtigt center for forskning og udvikling.

Find kontor til leje i Aarhus

Indkøbsområder i Aarhus

Aarhus har en række større shoppingområder med en række forskellige butikker, restauranter og cafeer. Her er nogle af de vigtigste shoppingområder i Aarhus:

  • Strøget: Strøget er en lukket gågade i centrum af Aarhus, hvor der findes en række butikker, restauranter og caféer. Strøget er et populært sted at shoppe og nyde byens stemning.
  • Latinerkvarteret: Latinerkvarteret er en historisk bydel i centrum af Aarhus, hvor der findes en række butikker, restauranter og caféer. Latinerkvarteret er et populært sted at handle unikke og specialbutikker.
  • Vesterbro: Vesterbro er et multikulturelt kvarter i Aarhus, hjemsted for en række butikker, restauranter og cafeer. Vesterbro er et populært sted at handle internationale mærker og lokale varer.
  • Holmen: Holmen er et nyt indkøbscenter i Aarhus, hjemsted for en række større butikskæder og restauranter. Holmen er et populært sted for shopping og hygge.
  • Aarhus Street Mall: Aarhus Street Mall er en række butikker og restauranter i centrum af Aarhus, beliggende i et område med begrænset trafik. Aarhus Street Mall er et populært sted at shoppe.

Aarhus er en dynamisk og levende by med et stort udvalg af butikker og restauranter. Byen er et populært sted at shoppe både lokale og internationale varer.

Find butik til leje i Aarhus

Butikker i Aarhus

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at oprette butik i Aarhus, er at se, hvilke butikker der allerede ligger i Aarhus. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Aarhus:

  • Strøget: Aarhus' berømte gågade er hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, smykkebutikker og parfumebutikker.
    • Magasin Aarhus: Stormagasin med et bredt udvalg af varer, herunder modetøj, boligtilbehør, elektronik og livsstilsprodukter.
    • Salling Aarhus: Stormagasin med et bredt udvalg af varer, herunder modetøj, boligtilbehør, elektronik og livsstilsprodukter.
    • Købmand Regina: Modebutik med mærkevarer til kvinder, mænd og børn.
    • Jysk Aarhus: Møbelbutik med et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
    • IKEA Aarhus: Møbelbutik med et bredt udvalg af møbler til hjemmet.
    • Elgiganten Aarhus: Elektronikbutik med et bredt udvalg af elektronik til hjemmet.
    • H&M Aarhus: Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn.
    • Zara Aarhus: Tøjbutik med et bredt udvalg af tøj til kvinder, mænd og børn.
    • Coop Mega Aarhus: Supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer.
  • Mejlgade: Et pulserende kvarter i Aarhus, hjemsted for en bred vifte af butikker, herunder tøjbutikker, vintagebutikker og specialbutikker.
    • Ganni Aarhus: Dansk modemærke med fokus på feminint og minimalistisk design.
    • Wood Wood Aarhus: Dansk streetwear-brand med fokus på innovativt og edgy design.
    • Søstrene Grene Aarhus: Dansk bolig- og livsstilsvirksomhed med en bred vifte af boligprodukter, herunder boligtilbehør, køkkengrej og legetøj.
    • Collage Butikken Aarhus: Køb luksusmærker fra hele verden, herunder Balenciaga, Burberry, Dior og Gucci.
    • FF2 Aarhus: Shop luksusmærker fra hele verden, herunder Stella McCartney, Céline og Isabel Marant.
    • Galleri Aarhus: Indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
    • Bazar Vest: Indkøbscenter med et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
  • Latinerkvarteret: Et charmerende kvarter i Aarhus med et bredt udbud af butikker, herunder tøjbutikker, antikvitetsbutikker og designerbutikker.
    • Tøjbutikker: Her er et udvalg af populære tøjbutikker, herunder Weekday, Monki, COS, Vero Moda, Only, Jack & Jones, H&M, Zara og Mango.
    • Antikvitetsforretninger: Her er et udvalg af antikvitetsbutikker, der sælger alt fra møbler og kunst til glas og keramik.
    • Designbutikker: Her er et udvalg af designbutikker, der sælger dansk og internationalt design.
  • Vestergade: En handelsgade i Aarhus med et bredt udbud af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og livsstilsbutikker.
    • Tøjbutikker: Her er et udvalg af populære tøjbutikker, herunder Vero Moda, Only, Jack & Jones, H&M, Zara og Mango.
    • Skobutikker: Her er et udvalg af skobutikker, der sælger sko til alle aldre og stilarter.
    • Elektronikbutikker: Her er et udvalg af elektronikbutikker, der sælger alt fra tv og computere til smartphones og tablets.
    • Livsstilsbutikker: Her er et udvalg af livsstilsbutikker, der sælger alt fra boligtilbehør til makeup og parfume.

Dette er blot et udpluk af de mange butikker i Aarhus. Byen har et stort udvalg af butikker, der passer til alle behov og interesser.

Lager- og logistikområder i Aarhus

Aarhus er et vigtigt logistikcenter i Danmark og den skandinaviske region. Byen ligger tæt på motorveje og havne, hvilket gør den til et attraktivt sted for virksomheder, der leverer varer og tjenester over hele landet og i udlandet.

De vigtigste logistikområder i Aarhus er:

  • Aarhus Havn: Aarhus Havn er en af ​​de største havne i Danmark og er et vigtigt knudepunkt for godstransport til og fra hele verden. Havnen har en årlig omsætning på over 10 milliarder kroner og beskæftiger mere end 2.000 mennesker.
  • Aarhus Lufthavn: Aarhus Lufthavn er en mellemstor lufthavn, der betjener mere end 1,5 millioner passagerer om året. Lufthavnen er et vigtigt knudepunkt for lufttransport til og fra hele Europa.
  • Vejlevej: Vejlevej er en vigtig transportkorridor, der forbinder Aarhus med resten af ​​landet. Vejen er en del af motorvej E45 og er en vigtig rute for godstransport.
  • Aarhus Nærbane: Aarhus Nærbane er en jernbanestrækning, der forbinder Aarhus med de omkringliggende byer. Jernbanen er en vigtig rute for passagerer og gods.

Udover disse traditionelle logistikområder er der også en række nyere udviklinger i Aarhus, der understøtter byens status som logistikcenter.

  • Aarhus Syd e-commerce centrum: Aarhus Syd er et større e-handelscenter, der er hjemsted for en række virksomheder, der sælger varer online. Centret er et vigtigt knudepunkt for distribution af e-handelsvarer.
  • Logistikparken Aarhus: Logistikparken Aarhus er et nyt logistikområde under udvikling. Området omfatter en række lager- og distributionsfaciliteter til virksomheder, der leverer varer og ydelser over hele landet og i udlandet.

Disse udviklinger vil bidrage til at styrke Aarhus' position som et vigtigt logistikcenter i Danmark og den skandinaviske region.

Find lager til leje i Aarhus

Ofte stillede spørgsmål