10 trinn for å innrede ditt kontorfellesskap - Skap et effektivt og innbydende miljø

Å sikre et godt miljø i et kontorfellesskap handler om mer enn bare å organisere møbler. Innredningen spiller en sentral rolle - ikke minst når du forventer kundebesøk, og ønsker å presentere din bedrift fra sin beste side.
5. september 2023 | Skrevet av: The editorial office
10 trinn for å innrede ditt kontorfellesskap - Skap et effektivt og innbydende miljø

Å sikre et godt miljø i et kontorfellesskap handler om mer enn bare å organisere møbler. Innredningen spiller en sentral rolle - ikke minst når du forventer kundebesøk, og ønsker å presentere din bedrift fra sin beste side.

Hvis du ikke allerede har funnet ditt kontorfellesskap, kan du lese vår guide til søk etter kontorhotell her og finne kontorfellesskap direkte på Companyspace.com; se for eksempel kontorhotell i hele Norge, kontorhotell i Oslo, kontorhotell i Bergen eller kontorhotell i Trondheim.

Her er de viktigste områdene du bør vurdere når du innreder ditt kontorfellesskap:

1) Hvem bruker kontorfellesskapet?

Start med å forstå hvordan bedriftene i kontorfellesskapet jobber, og hva de trenger. Er det mange kundebesøk, spiser man lunsj sammen, har bedriftene flere ansatte? Hvilke ønsker har de forskjellige beboerne i kontorfellesskapet? Dette vil veilede de innledende beslutningene om romfordeling og design.

2) Resepsjon og ventefasiliteter

Dine kunder vil få sitt førsteinntrykk her. Viser bedriftens navn ved inngangen med logo? Hvem åpner døren når kundene banker på? En innbydende inngangsparti, eventuelt med en resepsjon og en komfortabel vente-lounge med planter og god belysning, gir dine kunder et godt inntrykk.

3) Møterom

Hvis det er dedikerte møterom bør de være romslige, godt opplyste og utstyrt med nødvendig teknologi for presentasjoner. Et profesjonelt møterom kan bidra til et effektivt og positivt møte med dine kunder eller ansatte.

4) Belysning og akustikk i kontorfellesskapet

Invester i god belysning, både naturlig og kunstig. Vurder lydisolering, spesielt i møteområder, slik at kundemøter kan avholdes uten forstyrrelser.

5) Ergonomi og arbeidsmiljø

Når du skal være på et kontor i mange timer, er komforten viktig. Kjøp ergonomiske møbler som høydejusterbare bord, samt ergonomiske musematter og dataskjermer, til deg selv og dine ansatte – det er en investering som betaler seg mange ganger over.

6) Coworking-områder og stilleområder

Hvis det er ekstra plass i kontorfellesskapet, bør du vurdere et fellesrom som kan brukes til samarbeid eller som en stille sone når det er behov for ekstra konsentrasjon. Dette gir rom for kreative prosesser, uten å forstyrre de daglige rutinene eller kundemøter.

7) Branding gjennom farger og materialer

Dine fargevalg bør reflektere ditt merke. Materialer av høy kvalitet gir ikke bare et godt inntrykk, men sikrer også holdbarhet og mindre vedlikehold.

8) Naturens innflytelse

Planter kan ikke bare forbedre trivsel, men også imponere kunder. Vurder naturlige detaljer i kontorfellesskapet, som for eksempel tre- og vann-elementer, for å gi en avslappende atmosfære.

9) Teknologi i kontorfellesskapet

Kontorfellesskapet bør være teknologisk klart for alle dine forretningsbehov, fra videokall til presentasjoner for kunder. Du bør ikke miste en oppgave eller bruke mye tid på oppsett fordi teknologien er problematisk.

10) Løpende evaluering av innredningen

Ditt kontorfellesskap bør ikke være statisk. Endring er bra. Snakk regelmessig med de andre i kontorfellesskapet om hvordan dere kan forbedre innredningen, juster og forny regelmessig for å sikre at arbeidsmiljøet forblir optimalt både for beboerne og deres kunder.

Ofte stilte spørsmål