Verhuur van ruimtes in een coworking space – een 10-stappen gids

Als je vrije ruimtes in jouw kantooromgeving wilt verhuren, is het belangrijk om je te concentreren op het verhuurproces en rekening te houden met verschillende factoren. Je wilt niet eindigen met lege bureaus en ongebruikte faciliteiten waardoor je huurinkomsten misloopt en zelf de volledige huur moet betalen.
4. september 2023 | Autor: The editorial office
Verhuur van ruimtes in een coworking space – een 10-stappen gids

Als je vrije ruimtes in jouw kantooromgeving wilt verhuren, is het belangrijk om je te concentreren op het verhuurproces en rekening te houden met verschillende factoren. Je wilt niet eindigen met lege bureaus en ongebruikte faciliteiten waardoor je huurinkomsten misloopt en zelf de volledige huur moet betalen.

Als je niet wilt verhuren, maar op zoek bent naar een plek in een gedeelde kantoorruimte, volg dan deze gids: Zo vind je een coworking space – de belangrijkste 8 stappen.

1: Begin snel met het verhuurproces voor het flexplek

Zodra een deelnemer aan de kantooromgeving zijn kantoorruimte opzegt, moet je zo snel mogelijk proberen de vrijgekomen ruimte te verhuren. Dit zorgt voor een stabiel inkomen en behoudt een dynamische sfeer in de gemeenschap. Velen onderschatten de tijd die het kost om de juiste huurder te vinden, dus begin vroeg maar zorg ook voor de juiste match voor de gemeenschap. Dit zorgt voor betere werkrelaties en een harmonieuzere omgeving.

2: Beschrijf de kantooromgeving voor je toekomstige huurder

Maak duidelijk wat de potentiële huurder voor zijn huur krijgt. Is het een plek in een open kantoor of een gesloten kantoor dat wordt verhuurd? Welke faciliteiten zijn inbegrepen in de huur - internet, gezamenlijke lunch, keuken, printer, vergaderruimtes, postservice of iets anders? Benadruk de unieke voordelen van jouw kantooromgeving, zoals netwerkevenementen, de locatie van het kantoor of speciale faciliteiten.

Veel mensen zoeken een kantooromgeving om te netwerken en samen te werken, dus beschrijf ook de cultuur van de kantooromgeving, welke sectoren al vertegenwoordigd zijn, en welke professionele groeimogelijkheden er zijn.

Onthoud dat het niet alleen om de kantoorruimte zelf gaat, maar ook om de omgeving, samenwerkingsmogelijkheden en algemene sfeer van de kantooromgeving die een huurder overtuigen. Zorg dat alles er uitnodigend uitziet. Een schone, georganiseerde en inspirerende atmosfeer kan cruciaal zijn voor de beslissing van een huurder.

Net als bij traditionele verhuur, zou je de markt moeten onderzoeken om ervoor te zorgen dat je prijsstelling concurrerend is. Op Companyspace.com kun je zien wat andere kantooromgevingen in het land vragen - kijk bijvoorbeeld naar coworking in heel Nederland, coworking in Amsterdam of coworking in Rotterdam.

3: Bepaal je doelgroep voor de kantooromgeving

Nadat je de faciliteiten en voordelen van je kantooromgeving hebt beschreven, is de volgende stap het bepalen van het type freelancer of bedrijf dat bij jouw kantooromgeving zou passen.

Als verhuurder is jouw doel om stabiele, langdurige huurders te hebben. Kortlopende huurovereenkomsten kunnen een last zijn, zowel financieel als voor de dynamiek van de gemeenschap. Door de perfecte deelnemer voor jouw kantooromgeving te definiëren, vergroot je de kans op een stabiele huurder die jarenlang positief zal bijdragen aan de gemeenschap.

Kortom: Probeer een huurder te vinden die goed in de gemeenschap past en die een langdurige waarde ziet in deelname aan jouw gedeelde kantoorruimte.

4: Maak een presentatie van jouw kantooromgeving

De volgende stap is om een gedetailleerde presentatie van je kantooromgeving te maken. Het doel van de presentatie is om potentiële huurders een grondig inzicht te geven in wat ze kunnen verwachten. De presentatie moet informatie bevatten over faciliteiten, locatie, prijs, cultuur en waarden van de gemeenschap. Het is ook nuttig om foto's op te nemen die de omgeving, het gebouw, de omgeving, de huurruimte en de beschikbare faciliteiten laten zien.

5: Overweeg een zakelijke makelaar in te schakelen

Hoewel de meeste eigenaren van co-werkruimtes zelf de verhuur van hun ruimtes regelen, kan het ook een optie zijn om gebruik te maken van een zakelijke makelaar - vooral als je veel beschikbare plekken hebt of een groot kantoorruimte dat je wilt verhuren.

Een zakelijke makelaar kan je helpen met:

Het opstellen van een aantrekkelijke presentatie van je ruimte.

Je koppelen aan geïnteresseerde huurders.

Het onderhandelen en opstellen van huurcontracten.

Het afhandelen van alle communicatie met potentiële huurders.

Ervoor zorgen dat de plekken in je co-werkruimte verhuurd worden.

Het inschakelen van een zakelijke makelaar kan diverse voordelen hebben. Allereerst bespaar je tijd op contact met huurders en het tonen van de ruimte. Een goede makelaar is proactief en gaat in gesprek met alle geïnteresseerde huurders. Daartegenover staat dat de makelaar een vergoeding vraagt voor zijn diensten - meestal in de vorm van doorlopende marketingkosten en een makelaarsvergoeding die gelijk is aan 1-3 maanden huur.

6: Promoot je flexwerkplek

Nu is het tijd om je co-werkruimte te presenteren aan alle potentiële huurders op de markt. De volgende stappen kunnen je helpen met dit proces:

Adverteer je co-werkruimte op Companyspace.com.

Schrijf een aantrekkelijke advertentie die duidelijk je co-werkruimte en de faciliteiten beschrijft, evenals de voordelen van het huren bij jou. Zorg ervoor dat de advertentie goede foto's bevat, zodat potentiële huurders een duidelijk beeld krijgen van wat je aanbiedt. Plaats je advertentie direct op Companyspace.com, wat de grootste portal en zoekmachine is voor beschikbare bedrijfsruimtes in Nederland. Bijna alle bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe ruimtes maken gebruik van Companyspace.com. Door je co-werkruimte te adverteren op Companyspace.com, stel je jouw kantoorruimtes bloot aan een groot deel van de bedrijven die momenteel op zoek zijn naar kantoorruimte in een co-werkomgeving.

Neem direct contact op met bedrijven die op zoek zijn naar co-werkruimtes.

Zoek naar bedrijven die op zoek zijn naar co-werkruimtes op online platforms en nodig ze uit voor een bezichtiging van je co-werkruimte. Je kunt direct in het register zoeken naar huurders en contact opnemen met de bedrijven die op zoek zijn naar co-werkruimtes in jouw gebied en ze uitnodigen voor een bezichtiging.

Maak gebruik van je netwerk.

Veel mensen vinden hun werkplek via persoonlijke contacten. Verspreid dus het woord in je netwerk en kijk wie er mogelijk op zoek is naar nieuwe faciliteiten.

Gebruik sociale media.

Plaats je co-werkruimte op Facebook en andere platformen om een breder publiek te bereiken. Doe mee aan relevante groepen voor co-werkruimtes waar je jouw faciliteiten kunt laten zien aan potentiële huurders. Companyspace.com heeft en beheert verschillende gratis ruimteverhuurgroepen op Facebook waar je gratis lid van kunt worden. Hier kun je je ruimtes posten en ze gratis tonen aan duizenden potentiële huurders.

7: Toon je coworking spaces

Als geïnteresseerden contact opnemen, zorg dan dat je ze een grondige rondleiding geeft door de ruimtes. Luister naar hun behoeften en overwegingen, zodat je ze zo goed mogelijk kunt koppelen aan wat je te bieden hebt.

8: Controleer de potentiële huurders

Voordat je een huurder accepteert in je co-werkruimte, is het een goed idee om de achtergrond van de persoon te controleren. Dit omvat hun financiële situatie, eventuele beoordelingen op het internet, zoals op Trustpilot - en uiteindelijk ook je eigen gevoel. Als je twijfelt, is het waarschijnlijk niet de juiste huurder.

9: Onderteken een huurovereenkomst

Zorg ervoor dat je een gedetailleerde overeenkomst hebt die alle voorwaarden en bepalingen van de verhuur beschrijft. Laat het contract beoordelen door een juridisch expert om ervoor te zorgen dat alle relevante zaken worden afgedekt.

10: Onderhoud een goede relatie met de huurder

Zodra je nieuwe huurder is ingetrokken, is het belangrijk om een goede relatie te onderhouden. Check regelmatig bij de huurder of alles naar wens is en of ze tevreden zijn. Goede communicatie kan ervoor zorgen dat de huurder langer blijft. Jullie zullen elkaar elke dag zien - dus eventuele meningsverschillen over de huurovereenkomst moeten zo snel mogelijk worden aangepakt, voordat ze uitgroeien tot een probleem.

Veelgestelde vragen