10 stappen om je coworking space in te richten - Creëer een efficiënte en uitnodigende omgeving

Om een goede sfeer in een gedeeld kantoor te verzekeren, gaat het om meer dan alleen het rangschikken van meubels. De inrichting speelt een centrale rol - vooral als je klantbezoeken verwacht en je bedrijf van zijn beste kant wilt presenteren.
4. september 2023 | Autor: The editorial office
10 stappen om je coworking space in te richten - Creëer een efficiënte en uitnodigende omgeving

Om een goede sfeer in een gedeeld kantoor te verzekeren, gaat het om meer dan alleen het rangschikken van meubels. De inrichting speelt een centrale rol - vooral als je klantbezoeken verwacht en je bedrijf van zijn beste kant wilt presenteren.

Als je je gedeelde kantoor nog niet hebt gevonden, kun je onze gids voor het zoeken naar flexplekken hier lezen en gedeelde kantoren direct vinden op Companyspace.com; bekijk bijvoorbeeld coworking in heel Nederland, coworking in Amsterdam of coworking in Rotterdam.

Dit zijn de belangrijkste gebieden die je moet overwegen bij het inrichten van je gedeelde kantoor:

Wie gebruikt een coworking space?

Begin met te begrijpen hoe de bedrijven in het gedeelde kantoor werken en wat ze nodig hebben. Zijn er veel klantbezoeken, luncht men samen, hebben bedrijven meerdere medewerkers? Wat willen de verschillende bewoners van het gedeelde kantoor? Dit zal de eerste beslissingen over ruimteverdeling en ontwerp leiden.

Receptie en wachtfaciliteiten op een Flexwerkplek

Jouw klanten krijgen hier hun eerste indruk. Wordt de naam van jouw bedrijf met logo in de entree getoond? Wie opent de deur als klanten kloppen? Een uitnodigende entree, eventueel met een receptie en een comfortabele wachtruimte met planten en goede verlichting, geeft je klanten een goede indruk.

Vergaderruimtes in coworking spaces

Als er speciale vergaderruimtes zijn, moeten deze ruim, goed verlicht en uitgerust zijn met de nodige technologie voor presentaties. Een professionele vergaderruimte kan bijdragen aan een efficiënte en positieve vergadering met je klanten of medewerkers.

Verlichting en akoestiek in het gedeelde kantoor

Investeer in goede verlichting, zowel natuurlijk als kunstmatig. Overweeg geluidsisolatie, vooral in vergadergebieden, zodat klantgesprekken zonder verstoringen kunnen plaatsvinden.

Ergonomie en werkomgeving

Als je veel uur op kantoor doorbrengt, is comfort belangrijk. Koop ergonomische meubels zoals zit-sta bureaus en ergonomische muismatten en computerschermen voor jezelf en je medewerkers - het is een investering die zich vele malen terugbetaalt.

Coworking-ruimtes en stille ruimtes

Als er extra ruimte is in het gedeelde kantoor, overweeg dan een gemeenschappelijke ruimte die kan worden gebruikt voor samenwerking of als stille zone wanneer concentratie nodig is. Dit biedt ruimte voor creatieve processen zonder de dagelijkse routines of klantgesprekken te verstoren.

Branding via kleuren en materialen

Jouw kleurkeuzes moeten jouw merk weerspiegelen. Materialen van hoge kwaliteit geven niet alleen een goede indruk, maar zorgen ook voor duurzaamheid en minder onderhoud.

Invloed van de natuur op een werkplek

Planten kunnen niet alleen het welzijn verbeteren, maar ook indruk maken op klanten. Overweeg natuurdetails in het gedeelde kantoor, zoals hout- en waterelementen, om een ontspannen sfeer te creëren.

Technologie in het gedeelde kantoor

Het gedeelde kantoor moet technologisch klaar zijn voor al je zakelijke behoeften, van videoconferenties tot presentaties voor klanten. Je mag geen opdracht laten vallen of veel tijd verspillen aan herstellen omdat de technologie problemen veroorzaakt.

Regelmatige evaluatie van de inrichting in een kantoorunit

Jouw gedeelde kantoor moet niet statisch zijn. Verandering is verfrissend. Praat regelmatig met elkaar in het gedeelde kantoor over hoe je de inrichting kunt verbeteren, pas aan en vernieuw regelmatig om ervoor te zorgen dat de werkomgeving optimaal blijft voor zowel de bewoners als jouw klanten.

Veelgestelde vragen