10 enkle steg for en vellykket utleie av din kommersielle butikkplass

Så snart din eksisterende leietaker sier opp sin plass, har du som utleier vanligvis minst 3 måneder på deg til å finne en ny.
28. august 2023 | Skrevet av: The editorial office
10 enkle steg for en vellykket utleie av din kommersielle butikkplass

1. Start utleieprosessen raskt

Så snart din eksisterende leietaker sier opp sin plass, har du som utleier vanligvis minst 3 måneder på deg til å finne en ny. Sjekk leiekontrakten for å vite nøyaktig hvor lang tid du har. Start raskt med å sette lokalene til leie, men uten å haste slik at du leier ut til feil person eller selskap.

2. Presentasjon av din butikkplass

Beskriv lokalene nøye, fra størrelse til pris og tilstand. Sett frem eiendommens positive sider. Er det en liten butikk? Mange mindre virksomheter søker slike lokaler. Og, hva kan lokalet brukes til? Er det mulighet for matutsalg som pizzeria eller fiskerbutikk?

3. Identifiser din målgruppe

Etter å ha analysert butikkplassen din, tenk over hvilken type selskap eller virksomhet som ville ha mest nytte av den. Langvarige leietakere er mest lønnsomme, så finn en som passer godt til lokalet og som vil være vellykket der.

4. Lag en plan for utleie

Med all innsamlet informasjon, lag en plan. Den bør inkludere beskrivelse av lokalet, pris, kostnader, og bilder.

5. Vurder å bruke en næringsmegler

Selv om mange håndterer utleieprosessen selv, kan det være lurt å bruke en megler som kan hjelpe med prosessen, fra verdivurdering til å finne potensielle leietakere.

6. Markedsfør din ledige butikkplass

Start med å annonsere på nettsteder som Companyspace.com, kontakt direkte selskaper som søker lokaler, bruk nettverket ditt, og spre ordet på sosiale medier.

7. Vis lokalene til potensielle leietakere

Forbered deg på visninger ved å ha klare svar på potensielle spørsmål og vær åpen for forhandlinger.

8. Undersøk leietakere før du signerer

Når du har funnet en potensiell leietaker, sjekk deres økonomiske forhold og andre relevante detaljer for å sikre at du tar en informert beslutning.

9. Signer leiekontrakten

Når du er fornøyd med leietakerens bakgrunn, er det tid for å signere leiekontrakten. Sørg for at en advokat gjennomgår den for å sikre at alt er juridisk korrekt.

10. Oppretthold kontakt med leietaker

Selv etter at avtalen er inngått, er det viktig å ha regelmessig kontakt med leietakeren for å sikre at alt går som det skal, og at du fortsetter å motta leieinntektene.

Ved å følge disse trinnene kan du sikre en smidig og lønnsom utleieprosess for din kommersielle butikkplass.