This ad is created by a paying user

Office space for rent, Copenhagen K, Copenhagen, Danneskiold-Samsøes Allé, Denmark

Photo provided by Google Street View and may be inaccurate:
  • 999508
  • Office space
  • Showroom
  • 331 m2
  • Not stated
  • 2,000 DKK
  • Report
Byggeselskab Mogens de Linde
Receptionen
tel: 86 16 57 00
[email protected]
Se alle udlejerens annoncer
Website
331 m2 office space for rent in Copenhagen K, Copenhagen

Østfløjen i Artilleriværkstedet:Et mesterværk i centrum

Vi er stolte over at kunne tilbyde Østfløjen i Kuglegårdens ”Artilleriværksted” til nye lejere. Østfløjen, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé er opført i 1893. Den enestående ejendom er under grundig renovering, og vil forventeligt stå klar til overtagelse fra årskiftet 2022/2023.

Historien
Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet. Forsvaret har været eneejer af Kuglegården uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået med skiftevis arbejds- og fløjshandskerne på. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, D Studio, Modström, Dakofo og Planday. Det der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af København K.

Området
Kuglegården ligger som indfaldsport til Holmen – nærmere bestemt Arsenaløen, omgivet af charmerende kanaler og havnebusser og med kort afstand til Kongens Nytorv og Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder. Holmen består af flere områder. Frederiksholm umiddelbart nord for Arsenaløen består primært af boligbyggeri. Naboen Christiansholm/Papirøen imod Inderhavnen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I 2023 står den nye grønne operapark med underjordisk parkeringsanlæg klar. Holmen er meget let tilgængelig via Inderhavnsbroen til Nyhavn, og via Danneskiold Samsøes Allé til Christianshavn, hvor metrostationen kan nås på 10 minutters gåtur. Desuden går buslinje 2A lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området.

Byggeriet
Østfløjen i Artilleriværkstedet, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé, er opført i 1893. Senest fungerede den som situationscenter for Forsvaret, og får i øjeblikket en gennemgribende renovering, således bygningen bliver moderniseret og store dele opføres tilbage til den flotte originale stil. Ejendommen er oprindeligt opført som et 2-planshus og vil i forbindelse med restaureringen få tilføjet et ekstra dæk.

Udvendigt præsenterer bygningen sig på stueplan med originale restaurerede teglsten, i en varm gylden nuance og store antracitgrå vinduespartier med sprosser. 1.- og 2. sal samt tag beklædes med træspån i lærk, som på sigt vil patinere over i en sølvgrå farve der giver et spændende og eksklusivt udtryk. 1.- og 2. sal får installeret nye vinduer med termoglas og antracitgrå rammer. På taget isættes 24 Velux ovenlysvinduer med regn sensor for optimeret lysindfald og komfort.

Indenfor byder Artilleriværkstedet på et råt betongulv på stueplan, massive planketræsgulve på 1.- og 2. sal, blanke teglstensvægge, hvidmalede gipslofter og synlige træbjælker. Enkelte indervægge vil på stueplan fremstå i rå beton, ligesom der er forberedt til montage af glasvægge. Køkkener vil blive udvalgt/designet i samarbejde med nye lejer. Toiletrum belægges med fliser og har væghængte toiletter med skjulte cisterner.

Lejemålet
Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker en unik placering midt i København i en fantastisk og sjælden udbudt ejendom. Østfløjen er egnet til kontor og showroom, kan lejes som samlet domicil bestående af ca. 3.183 m², eller opdelt pr. etage heraf stueetage på ca. 1.111 m², 1. sal på ca. 1.037 m² og 2. sal på ca. 1.035 m². Ønskes der mindre lejemål kan etagerne opdeles i flere enheder, heraf stueetagen 792 m² (A1) / 319 m² (B1), 1.sal 705 m² (A2) / 332 m² (B2) og 2. sal 704 m² (A3) / 331 m² (B3). Kvm-prisen er varierende og afhænge af typen af lejemål. Prisen for stueetage udgør 2.600 kr/m² og øvrige etager fra 2.000 kr/m².

Artilleriværkstedets Vestfløj er fuldt udlejet til showroom/kontor.