This ad is created by a paying user

Office space for rent, Aarhus C, Aarhus, Ingerslevs Boulevard, Denmark

Photo provided by Google Street View and may be inaccurate:
  • 999515
  • Office space
  • Showroom
  • 436 m2
  • Not stated
  • 1,365 DKK
  • Report
See the contact information of the landlord/seller

Byggeselskab Mogens de Linde
Receptionen
tel: 86 16 57 00
[email protected]
Website
436 m2 office space for rent in Aarhus C, Aarhus

Totalrenoveret villa kontorhus på Frederiksbjerg

På Ingerslevs Boulevard i Aarhus C, tilbyder Byggeselskab Mogens de Linde nu inspektørboligen, som er et rummeligt og funktionelt kontorlejemål, fordelt på 4 etager. Denne charmerende bygning er en del af den gamle Ingerslevs Boulevards Skole opført i 1903, og tegnet af arkitekt Ludvig A. Petersen, efter han vandt opgaven blandt byens arkitekter. Inspektørboligen er, som det ligger i navnet, dén bolig som inspektøren fik lov at bo i. I dag er villaen totalrenoveret med mange fine originale detaljer og er ombygget til kontormæssige formål.

Historien

I slutningen af 1800-tallet hyrer Aarhus Kommune, som følge af opkøbet af Marselisborg Gods, den anerkendte arkitekt Ludvig A. Petersen til at tegne en ny skole til den sydlige del af Frederiksbjerg. Skolen blev opført på hvad der mest af alt lignede en øde mark, og i 1903 stod den klar under navnet Ingerslevs Boulevards Skole. Siden da er byen vokset i betydelig grad, så ejendommen i dag ligger centralt placeret på Frederiksbjerg, midt i midtbyens mest attraktive område. Som andre af midtbyens skoler havde Ingerslevs Boulevards Skole gennem 1960’erne et stærkt faldende elevtal og af den grund lukkede byrådet skolen i 1973. Eftergængeren blev VUC (voksenuddannelsescentre), som allerede havde haft sine første aner i ejendommen tilbage i 1958. Da Byggeselskab Mogens de Linde i 2015 overtog bygningen, var den gamle skolegård mellem hovedfløj og gymnastiksal for længst sløjfet, ligsom plankeværket ud mod vejen og stakittet, der skilte piger og drenge fra hinanden, også var væk. En totalrenovering med respekt for historien blev sat igang, og der skulle arbejdes igennem flere forskellige præg af bygningen. Arbejdet blev færdiggjort i 2019, og den gamle byskole kunne nu byde nye erhvervdrivende velkommen.

Området

Inspektørboligen ligger på det eftertragtede Frederiksbjerg, som ligger særdeles centralt i et moderne og arkitektonisk inspirerende område. Med gåafstand til Aarhus Banegården & Bruuns Galleri, M.P Bruunsgade og handelsgaden Jægergårdsgade er domicilet placeret tæt på alle midtbyens tilbud. Lejemålet er placeret i et erhvervs- og kulturelt orienteret område, med Aarhus universitet, Frederiksbjerg Skole og andre erhvervsdrivende som naboer. Motorvejstilkørsel forefindes 5 minutter i bil fra lejemålet, samt 10 minutters gang til Aarhus Banegård. Der er let tilgængelige parkeringsforhold lige udenfor bygningen som kan tillejes lejemålet, ligeså er der bybusforbindelser med stop tæt på lejemålet.

Ejendommen

Inspektørboligen er opført samtidig med skolebygningen i 1903 og er tegnet af arkitekten Ludvig A. Petersen. Villaen blev fuldt istandsat i perioden 2017-2019 og fordeler sine mange kvadratmeter over tre etager og en fuld, tør kælder. Den originale trappe med smukt udskårne gelænder er bevaret, og det samme er plankegulvene. På førstesal er rummene blevet "foldet helt ud" efter renoveringen. Skunkvægge er fjernet, og er blevet isoleret efter nutidens standarder. Flere vægge er blevet udsmykket med genbrugssten fra lokalområdet. Øverste etage i ejendommen var oprindeligt et koldt loftrum, men fremstår i dag som et stort åbent rum med fritlagte bjælker under de skrå lofter og med udsigt over Ingerslevs Boulevard fra skårvinduerne i taget.

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat med slebne gulve og nymalede vægge. Bygningen består af i alt 436 m2 fordelt på fire etager, heraf kælder 128 m2, stue 130m2, 1. sal 113 m2 og 2. sal 65 m2. Lejemålet entreres fra parkeringspladsområde lige udenfor bygningen via trappeafsats. Lokalerne henvender sig til virksomheder, der ønsker sig en singulær placering midt på Frederiksbjerg, i et sjældent udbudt erhvervslejemål. Indvendigt byder lejemålet på synlige spær på vægge og lofter, to fags vinduer med sprosser, 14 ovenlysvinduer der giver et flot lysindfald, blotlagte murstensvægge, original træbelagt vindeltrappe samt mange flotte originale detaljer.

Bygningen er velegnet til kontor, showroom, tegnestue eller andet kreativt arbejde. Overtagelse kan ske efter nærmere aftale med udlejer.